Konstutställning

2023-03-24

Syrisk-svenska konstnären Khaled Ahmad ställer ut sitt konstprojekt Fakturaart på institutionen, i samarbete med forskningsprogrammet Engaging Vulnerability.

Khaled Ahmad föddes i Syrien. Sedan 2012 är han baserad i Sverige. Han har studerat vid konstskolor i Damaskus och Stockholm. Konst är för honom en väg till fred och ett sätt att hålla drömmar levande men handlar också att omvandla och omdefiniera det fula. I konstprojektet fakturaart – Khaled Ahmads sammanslagning av svenskans ”faktura” med engelskans ”art” – blir hans obetalda räkningar till konstverk som sedan prissätts individuellt enligt den ursprungliga räkningen.

Utställningen fakturaart vid Uppsala universitet arrangeras av Institutionen för kulturantropologi & etnologi och forskningsprogrammet Engaging Vulnerability. Med stöd från Vetenskapsrådet, undersöker Engaging Vulnerability-programmet sårbarhet som något produktivt, som en uppsättning relationer som gör något. Ett fokus på sårbarhetens och utsatthetens produktiva dimensioner ändrar förutsättningarna för forskning, vetskap och engagemang.

@fakturaart

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-11-28