Officiell öppning av konstutställning på institutionen

2023-04-05

Den 11 april öppnar vi officiellt utställningen FAKTURAART. När du besöker institutionens lokaler får du se cirka 85 verk och du kan få ett personligt och mycket exklusivt exemplar av den vackra utställningsbroschyren. Utställningen pågår till och med den 16 juni. Öppet vardagar kl. 10-15.

Khaled Ahmad föddes i Syrien. Sedan 2012 är han baserad i Sverige. Han har studerat vid konstskolor i Damaskus och Stockholm. Konst är för honom en väg till fred och ett sätt att hålla drömmar levande men handlar också att omvandla och omdefiniera det fula. I konstprojektet fakturaart – Khaled Ahmads sammanslagning av svenskans ”faktura” med engelskans ”art” – blir hans obetalda räkningar till konstverk som sedan prissätts individuellt enligt den ursprungliga räkningen.

Utställningen fakturaart vid Uppsala universitet arrangeras av Institutionen för kulturantropologi & etnologi och forskningsprogrammet Engaging Vulnerability. Med stöd från Vetenskapsrådet, undersöker Engaging Vulnerability-programmet sårbarhet som något produktivt, som en uppsättning relationer som gör något. Ett fokus på sårbarhetens och utsatthetens produktiva dimensioner ändrar förutsättningarna för forskning, vetskap och engagemang.

@fakturaart

Institutionen hittar du i Engelska parken, hus 3, våning 2. 

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-11-28