C-Urge Kick Off-evenemang

2023-11-08

Gruppbild på nätverkets doktorander

I början av oktober deltog institutionens två doktorander Metztli Sarai Hernández Garcia och Matias Menalled, tillsammans med universitetslektor Susann Baez Ullberg, i C-Urge-nätverkets kick-off-evenemang som arrangerades av KU Leuven i Belgien. C-Urge står för Anthropology of Global Climate Urgency och är ett Marie Skłodowska-Curie Actions Doctoral Network som fokuserar på hur samhällsvetenskaper kan bidra till vår förståelse av och engagemang för klimatförändringar genom att ta itu med själva begreppet "urgency". 
 

Doktoranderna kommer att tränas i att förstå olika uppfattningar om miljömässig och klimatologisk brådska, deras temporalitet och de politiska och miljömässiga konsekvenser som dessa uppfattningar kan ha.

Det veckolånga kick-off-evenemanget erbjöd doktoranderna workshops och föreläsningar om etnografiskt fältarbete och andra innovativa forskningsmetoder, datahantering, djupgående samarbeten, välbefinnande och säkerhet i fältet, medborgarforskning, teoriutveckling och mycket mer. 
I slutet av denna stimulerande vecka har doktoranderna börjat anpassa sig till sina nya hemuniversitet, utrustade med rikliga lärdomar och nya perspektiv för att göra framsteg i sina respektive forskningsprojekt. Med insikter från många forskare i en robust miljö fungerade kick-off-evenemanget som en inkubator för en produktiv korsbefruktning av idéer och gav en glimt av den ljusa väg som ligger framför C-URGE-konsortiet.

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-11-28