Projektarbeten av studenter
Studenter på Kandidatprogrammet i kultur, samhälle och etnografi avslutar sina studier med att göra ett projektarbete. Här nedan kan du ta del av några olika projekt från de senaste åren.
Syftet med arbetet är att ge studenterna vidgad och fördjupad förståelse av hur kunskaperna från programmet (perspektiv och metoder) kan tillämpas i olika typer av projektformer på ett konkret problemområde.
En forskningsartikel
Johanna Simu och Ella Turkovic har skrivit en forskningsartikel om digitaliseringen av muséer i samband med pandemin och skickat in den för publicering till tidskriften Kulturella Perspektiv.
Antropologisk konferens

Sofia Jimenez har planerat en antropologisk konferens om sociala mediers politisering och vilka politiska effekter det kan få.
En antropologisk workshop

Krüger och Amanda Ömar
Martina Franzén, Sara Krüger och Amanda Ömar har designat en antropologisk workshop för att göra deltagare medvetna om att en och samma plats kan betyda olika saker för olika personer. Här kan du ta del av workshopens upplägg.” Medföljande pamflett.
Kulturanalysguide

Niclas Eriksson och Philip Bärring har gjort en podcast för att guida nya KuSE-studenter (och andra hugade) i kulturanalys. För att komplettera kan du läsa medföljande kompendium.
Anthroworld - ett brädspel

Ida Lindberg har designat ett brädspel där 2-6 spelare ska svara på frågor om antropologi relaterat till olika delar av världen, och på så vis röra sig mellan kontinenterna och samla fältdagböcker. Anthroworlds spelregler.
Etnologiskt centrum Uppsala

Petra Lindman beskriver sin vision om ett etnologiskt centrum i Uppsala, där människor kan få sina personliga berättelser dokumenterade och där besökaren hittar etnologisk litteratur, café och annat.
Unga och inkludering

Vera Lind har satt samman tips på hur man kan jobba med unga och inkluderingsfrågor i slöjdsammanhang. Bland tipsen hittas sådant som deltagande lärande och internetbaserade metoder såväl som klassisk deltagande observation.
Samhällsplanerare och medborgardialoger

Elin Gustavsson redogör för hur samhällsplanerare skulle kunna förbättra sina medborgardialoger och lättare nå ut till medborgarna genom att tillämpa kvalitativa och etnologiska metoder.
Myltakrus-podden

Linn Forsgård använder sig av ljud i stället för text. I hennes podcast Myltakrus-podden ägnas det inledande avsnittet åt den östjämtska byn Krångede, som har en mycket speciell historia. Lyssna på podden här eller genom att söka på ”Myltakrus” i Spotify.